Testimoniale

"Îmi aduc aminte ca am venit la Filadelfia în clasa a V-a. M-au dat părinții împotriva voinței mele. Aveam înclinații rebele, iar ideea unei școli creștine mă nelinistea și îmi strica planurile. Privind în urmă, sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a fi învățat la această școală, unde am avut șansa de a fi înconjurat cu oameni de caracter, atât din rândul colegilor, cât și cel al profesorilor. Îmi aduc aminte cu drag de orele de pregătire pentru olimpiadele școlare, de atmosfera relaxată de la ore, de discuțiile profunde avute cu profesori pasionați și colegi entuziaști și plini de năzuințe înalte. Școala Filadelfia mi-a oferit mediul creștin atât de necesar nevoilor mele spirituale și m-a dirijat înspre cunoașterea lui Dumnezeu și trăirea unei vieți creștine. De asemenea, în cadrul școlii am avut tot suportul necesar pentru a ne satisface setea de cunoaștere. Profesorii ne-au îndrumat spre performanță și am experimentat astfel sentimentul plăcut al concursurilor și al olimpiadelor școlare. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru această perioadă deosebită din viața mea petrecută la Filadelfia."

Narcis Polocoșer

Narcis Polocoșer

Ujeniuc Alin

"Filadelfia este locul unde am invatat sa apreciez. Sa apreciez persoane. Sa apreciez caractere. Sa apreciez devotamentul si implicarea profesorilor si pasiunea cu care acestia isi fac treaba. Sa apreciez atentia la detalii si importanta implicarii profesorilor in viata elevilor. Daca sunteti pasionati de ceva, faceti o cu drag si insistati in acel lucru. Puneti timp deoparte si faceti ce va place. Daca nu stiti ce va place, ce va pasioneaza, cautati sa discutati cu profesori, persoane apropiate voua, studenti, persoane care au terminat scoala. Intr un final, veti gasi ce cautati. Sunt inginer medical si fac cu drag munca pentru care nici nu stiam ca ma pregatesc inca din liceu, sau ca exista acesta cerere/nevoie pe piata muncii. Lucrez in spitale sau clinici cu aparatura de spital. Atentia la detalii, lucru cu oamenii, partea practica (mecanica si soft), toate impreuna formeaza caracterul profesional pe care mi l-am dezvoltat inca din scoala. Multumesc pe aceasta cale si profesorilor care mi-au fost alaturi si m-au incurajat (in special prof. Narcisa Stefanescu si prof. Mihai Morosan), si celor care au stiut sa directioneze talentul meu spre ceva util si concret. Apreciati timpul din liceu si persoanele care va sunt aproape. Ele sunt cele care va formeaza si va ajuta in drumul carierei. Mult succes!"

inginer medical, Ujeniuc Alin


"Nu înțeleg nici acum de ce unii, care au învățat la școli de stat, s-au bucurat când "au scăpat de școală, așa cum nu sunt nici eu înțeleasă de multe ori când mă gândesc cu nostalgie la viața de școlar. Cei 6 ani în care am învățat la "Filadelfia" nu au reprezentat doar română, matematică, biologie etc, ci au fost anii în care am învățat ce înseamnă disciplina, respectul, bunatatea și munca în echipă. Eram ca în familie și eram tratați cu înțelegere, deși aveam reguli de urmat. Ca și adolescent păreau nedrepte, dar acele reguli m-au pregătit pentru viața de adult. Domnul director, doamna dirigintă și părinții mei au făcut echipă în a mă îndruma în alegerea meseriei și în construirea viitorului. De aceea, "Filadelfia" reprezintă pentru mine "rampa de lansare" în societate, în carieră și mă voi simți mereu, la "Filadelfia", ca acasă. Specialitatea pe care am ales-o ca medic implică multe conflicte de etică și, fără principii morale bine înrădăcinate, e foarte greu să susții perspectiva creștină a lucrurilor. Sunt recunoascatoare pentru că, pe lângă familie și biserică, am avut oportunitatea să învăț într-o școală unde mi s-au repetat, chiar sâcâitor pe atunci, adevărurile biblice care mă fac să Îi recunosc suveranitatea lui Dumnezeu în tot ceea ce fac. Viață lungă, Filadelfia!"

Tofan Anamaria

Anamaria Tofan

Adrian Șalar

2007-2011
"2007 a fost anul în care am ajuns pentru prima dată la Filadelfia. Îmi amintesc că am dat admitere și am fost admis pe ultimul loc. Eram foarte slab pregătit, intrasem la liceu, iar clasa a 9-a a fost anul de cotitură pentru întreaga mea viață. A trebuit să învăț foarte mult și să recuperez, astfel încât să ajung la nivelul de învățătură predat. A fost ceva fantastic, pur și simplu mă autodepășeam în fiecare zi și luptam ca să ajung acolo sus. Veneam de la școală la orele 15:00 și până noaptea târziu în fiecare zi învățam pentru ceea ce voiam sa devin. Profesorilor și oamenilor pe care i-am avut lângă mine în tot acest timp le sunt recunoscător. Tot acest proces de schimbare a vieții mele a fost datorită a ceea ce înseamnă Filadefia. Filadelfia e mai mult decât o instituție de învățământ, este ceea ce vrei să devii ca om în societate, prin muncă și seriozitate. Astăzi, lucrez de aproape 10 ani în aceeași companie de când am terminat facultatea și conduc proiectele importante care îmi sunt încredințate. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul de până aici!"

Adrian Șalar


"Mă numesc Cernișov Alexandru Raoul și sunt fost absolvent al școlii Creștine Filadelfia. De multe ori am discutat cu soția cât de mult a însemnat că am făcut studiile într-o școală creștină. Pe mine, deschiderea școlii Filadelfia m-a prins în clasa a 6-a, unde m-a întâmpinat cu drag diriginta dna. Lefter Dana, un stâlp tare care ne-a ghidat frumos in primii ani de școală. Din clasa a 8-a pană în a 12-a, profesorul Narcis Georgescu a avut mult de muncă cu o clasă de băieți, care încercau să fie cool, cum știau ei. Cu o răbdare ieșită din comun, dl. Narcis ne-a ajutat să înțelegem ce e mai important în viață. Abia ajunși la facultate, mulți dintre noi ne-am dat seama cât de protejați spiritual am fost stând într-o școala creștină. Ziua începută cu o cântare și o rugaciune făcea diferența. Bucurați-vă, dragilor, cât încă aveți oportunitatea de a începe ziua astfel. Bucurați-vă de sfaturile profesorilor, sfaturi nealterate de moda zilelor în care trăim. Bucurați-vă de învățături corecte la ora de Religie. Bucurați-vă de învățături corecte la ora de Dirigenție. Bucurați-vă de condițiile actuale în școala Filadelfia, noi nu le-am avut, fiind la început (ora de sport se facea în curtea școlii și totuși eram buni la olimpiade). Ca o concluzie pentru voi și pentru mine, tocmai mi-am înscris și fetița la școala Filadelfia, iar următoarea fetiță tot aici va fi cu ajutorul lui Dumnezeu! Vă apreciem pentru tot ceea ce faceți pentru noi și copiii noștri! Doamne - ajută în continuare!"

Cernișov Alexandru Raoul

Cernișov Alexandru Raoul

Nechifor Ligia

"Las aici câteva gânduri, cu profund respect și recunoștință, pentru ceea ce a însemnat Liceul Teoretic Filadelfia pentru mine. Timpul a zburat neașteptat de repede, însă ceea ce se sădește în inima unui elev rămâne pentru posteritate. Ambientul de o înaltă ținută morală și academică a fost ceea ce m-a determinat să aleg Liceul Teoretic Filadelfia. Suportul psiho-emoțional, abilitățile psihopedagogice ale cadrelor didactice au contribuit la dezvoltarea mea. Consider ca este greșit a vâna note, deoarece acestea nu reflectă întru totul ceea ce știe un elev, însă, cu modestie, îmi amintesc faptul că am obținut cele mai mari note la examenul de Bacalaureat, promoția 2008. Astăzi, privesc în sus mulțumitoare lui Dumnezeu, pentru tot ceea ce m-a ajutat să realizez pe plan profesional. Actualilor și viitorilor elevi ai Liceului Teoretic Filadelfia le doresc multa sănătate, înțelepciune pentru a putea lua cele mai bune decizii, în toate domeniile vieții, perseverență, să nu uite că înfrângerile au rolul de a-i motiva și mai mult și să facă totul cu multă pasiune. Competența face diferența! "

Cu prețuire, dr. Nechifor Ligia, profesor calificat pentru învățământul postliceal, asistentă de farmacie


"Filadelfia a fost locul in care L-am cunoscut pe Dumnezeu și în care am văzut reflecțiile Lui în oameni. Ei mi-au arătat cât de larg e cerul și cât de sus poți ajunge. Aici am văzut amprentele a ceea ce aș putea fi, ce înseamnă educația și cât de departe poți ajunge. Filadelfia a fost rampa de lansare spre a fi o schimbare în societatea românească. A fost și este un loc drag mie."

Ciprian Cotleț

Ciprian Cotlet.jpeg

Sofronie Noemi

"Cei 4 ani de liceu la Scoala Creștina Filadelfia au fost deosebiți pentru mine. Colegii mi-au devenit prieteni, după scurt timp și mersul la școală a devenit o plăcere (bineînțeles în afara zilelor în care erau tezele😊). Am fost la profilul matematică-informatică și trebuie să recunosc faptul că a trebuit să depun efort pentru a avea rezultate bune. Uitându-mă înapoi, pot să spun că apreciez mai ales profesorii severi care ne puneau cu adevarat ‘la treaba’; acest lucru m-a ajutat ulterior să fac față provocărilor de la facultate. Vreau să o menționez în special pe doamna profesoară de chimie Bucaciuc Camelia, care mi-a fost de un real ajutor. Pe lângă faptul că m-a ajutat să învăț chimia de la 0 pentru a putea da admiterea la facultate, mereu mă încuraja și îmi spunea că se roagă pentru mine. Filadelfia a fost locul unde nu doar am studiat, dar și unde am putut să îmi împărtășesc credința."

Sofronie Noemi


DĂRUIEȘTE
  • SPONSORIZEAZĂ
  • CONT RON
  • COD IBAN: RO22RNCB0234096458170001
  • BCR SUCEAVA Str. Stefan cel Mare nr.31, Suceava
  • Cod Swift RNCBROBU
SUNT ÎNVINGĂTOR!