PENTRU ANUL 2023:


I. SPONSORIZĂRI EFECTUATE DE CĂTRE PLĂTITORII DE IMPOZIT PE PROFIT

Împreună facem bine. Redirecționează 20% din impozitul pe profitul firmei dvs!

Din orice venit, statul impozitează 16%. Din aceștia, 20% pot fi direcționați spre o organizație nonprofit. Banii nu mai ajung toți la stat, ci ajută un ONG să-și susțină financiar activitatea. Altfel spus, aveți posibilitatea să decideți ce se întâmplă cu banii din impozitele voastre. Și puteți decide să fiți alături de Liceul Teoretic Filadelfia.

Liceul Teoretic Filadelfia este înscris în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Modalitatea de a beneficia de facilitatea fiscală la plata impozitului pe profit este foarte simplă:

  • Semnați un CONTRACT DE SPONSORIZARE cu Liceul Teoretic Filadelfia, înscris în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale și virați către acesta suma dorită;
  • Calculați suma reprezentând 20% din impozitul pe profit și suma reprezentând 0,75% din cifra de afaceri;
  • Sponsorizarea acordată, limitată la valoarea cea mai mică dintre cele două sume calculate mai sus, se va deduce din impozitul pe profit datorat.

Nu uitați să completați și să depuneți la ANAF DECLARAȚIA 107!


II. SPONSORIZĂRI EFECTUATE DE CĂTRE PLĂTITORII DE IMPOZIT PE VENIT

Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit legii, pentru susținerea organizațiilor non-profit și a unităților de cult înscrise în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale pot beneficia de credit fiscal în cuantum de 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea.


III. SPONSORIZĂRI EFECTUATE DE CĂTRE PERSOANELE FIZICE AUTORIZATE

De asemenea, și persoanele fizice autorizate pot acorda sponsorizări, cheltuiala cu sponsorizarea fiind deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net stabilit conform normelor fiscale.

Descarcă documentele de mai jos:

!!! Și după 31 decembrie 2023 ne puteți susține proiectele. În termen de cel mult 6 (șase) luni de la depunerea declarației anuale de impozit pe profit, ne puteți redirecționa 20% din impozitul pe profit, prin CONTRACT DE SPONSORIZARE și prin depunerea la ANAF a DECLARAȚIEI 177


Redirecționează până la 3,5% din impozitul tău pe venit și ne vei ajuta!

#DESCARCĂ, #PRINTEAZĂ, #COMPLETEAZĂ și #SEMNEAZĂ *FORMULARUL 230 *, iar până pe 25 mai 2024 #DEPUNE documentul în formă finală la Administrația Financiară (ANAF) de care aparții, prin depunere directă sau prin poștă cu scrisoare recomandată!

Urmând acești pași simpli, persoanele fizice pot sponsoriza entitățile nonprofit care funcționează conform OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Toate persoanele fizice care au realizat în anul 2022 venituri din salarii și care solicită virarea unei sume de până la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului către LICEUL TEORETIC FILADELFIA vor sprijini direct activitatea și proiectele desfăsurate. Dacă întâmpini dificultăți în completarea formularului, în secțiunea *DESCARCĂ*, pe lângă #Formularul230, este atașat documentul cu toate instrucțiunile necesare.

Dacă vrei să ne ajuți mai mult, îți poți convinge apropiații, prietenii și colegii să ți se alăture. Fiecare ajutor contează!

DESCARCĂ:

FORMULARUL 230

INSTRUCȚIUNI DE COMPLETARE


LICEUL TEORETIC FILADELFIA

Sediul: str. Narciselor nr. 5E cod poștal 013682

Telefon: 0230/531205; 0771443571

Email: scoalafiladelfiasv@gmail.com

CIF: 14687487, data atribuirii CIF: 11.06.2002

Cont in lei: RO22RNCB0234096458170001 BCR

Cod SWIFT: RNCBROBU, Banca Comerciala Romana