Parteneriat LTF – Penitenciar Botoșani

penitenciar

Există un parteneriat între Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava și Penitenciarul din Botoșani care a implicat elevii în acțiuni concrete în rândul persoanelor private de libertate. Elevii de la Filadelfia au deja la activ câteva vizite la penitenciarul din Botoșani. Au contribuit la dezvoltarea  fondului de carte al bibliotecii destinat persoanelor care trebuie să ispășească o anumită pedeapsă. În clubul penitenciarului au avut câteva programe cultural-artistice bine pregătite pentru a transmite un mesaj de speranță. Prezența elevilor a fost de fiecare dată apreciată atât de către persoanele private de libertate cât și de personalul penitenciarului.

Pe 24 mai parteneriatul dintre cele două instituții a cunoscut o nouă dimensiune care a deschis uși spre o colaborate curajoasă. De această dată un grup de persoane de la penitenciarul din Botoșani a venit însoțit de cadre, de psihologul și directorul adjunct la Liceul Teoretic Filadelfia pentru un proiect care are în atenție familia. Deținuții acceptați să fie parte a acestui proiect au avut ocazia ca la Filadelfia să își întâlnească soțiile și copiii. Au avut activități sportive împreună, au luat masa, au primit cărți și au avut ocazia să realizeze cât de frumoasă este…libertatea. În parcul Liceului Teoretic Filadelfia copiii persoanelor care ispășesc la penitenciarul din Botoșani au avut ocazia să se bucure de Pony, un ponei care a fost o mare surpriză enorm de plăcută. Sala de sport a fost și ea pusă în slujba acestui proiect care s-a derulat la Filadelfia.

Liceul Teoretic Filadelfia rămâne mai departe deschis pentru astfel de proiecte care au în vedere recuperarea persoanelor care trebuie să supote consecințele acțiunilor făcute la un moment dat în viață. Credem că elevii noștri trebuie să confrunte realitatea și să fie motivași aleagă bine astfel încât să nu se găsească niciodată în ipostaza de a suporta rigorile legii. Apreceiem ca școală că putem avea un astfel de parteneriat.