Discipline opţionale pentru învăţământ primar

Nr. crt. Denumirea cercului Profesorul Clasa Descrierea
1. LIMBA ENGLEZĂ Prof. Rotariu Elena
Prof. Tudoreanu Monica
PA, PB, PC
I-a și a II-a
2. MICUL PROGRAMATOR Prof. Purice Anca-Cristina
Prof. Mihăluț Anamaria
a III-a și a IV-a
În cadrul acestui opțional, copiii vor descoperi platforme interactive și interesante pe care pot desena, realiza animații și mini-jocuri. Vor învăța cum să lucreze la calculator rapid și eficient și cum să realizeze proiecte diferite. Cu ajutorul platformei SCRATCH vor învăța să programeze, folosind blocuri de cod, pentru a face animații, jocuri sau povești. La acest opțional copiii pot petrece un timp distractiv și util, în care să își dezvolte creativitatea și să învețe să folosească calculatorul.
3. MINIBASCHET Prof. Zaharia Maria a III-a și a IV-a
Scopul minibaschetului este de a oferi oportunităţi copiilor, indeferent de aptitudini, de a-şi manifesta abilităţile, să se bucure de experienţe bogate şi pozitive, asigurând trecerea cu entuziasm în practicarea jocului de baschet.

Acest opțional stimulează combativitatea, stăpânirea de sine, voinţa de a învinge, capacitatea de analiză şi decizie, inventivitatea.

4. ÎNOT Prof. Andronic Estera
Prof. Andronic Delia
a III-a și a IV-a
Având în vedere că înotul face parte din programa școlară în multe alte țări, fiind foarte important atât pentru o dezvoltare armonioasă, cât și pentru siguranța fiecărui copil, considerăm că este o metodă distractivă pentru a menține copiii activi și sănătoși pe tot parcursul anului. Este un antrenament cu impact redus și ajută la îmbunătățirea rezistenței, a echilibrului, forței și flexibilității. Participarea la înot poate ajuta la construirea stimei de sine și a încrederii, poate motiva copiii să exceleze la nivel academic și poate contribui la dezvoltarea abilităților sociale. Poate, de asemenea, să-i învețe pe copii despre beneficiile stabilirii și practicării obiectivelor.
5. EDUCAȚIE FINANCIARĂ Prof. Lionte Mariana a III-a și a IV-a
Importanţa educaţiei financiare nu poate fi subestimată în ziua de astăzi. Trăim într-o lume mult mai complexă și dinamică decât cea a generației anterioare. Consumatorii de astăzi trebuie să fie informați să cunoască produse și servicii de o varietate tot mai mare, pentru a-și putea administra cu succes și cu încredere finanțele personale, într-un mod cât mai eficient și mai sigur.

Optionalul Educație financiară va fi predat în mod interactiv, modern, adaptat vârstei copiilor și nivelului de înțelegere, prin activități atractive, menite să dezvolte cunoștințe, abilități și atitudini pentru un viitor financiar de succes.

6. ORIGAMI Prof. Ujeniuc Veronica a III-a și a IV-a
Acest opţional oferă cadrul propice pentru formarea unor priceperi şi deprinderi multiple cât şi completarea , valorificarea şi consolidarea cunoştinţelor de geometrie ale elevilor. Mai mult, pe lângă trăsături precum răbdarea şi corectitudinea, origami dezvoltă o serie de alte calităti cum ar fi: hărnicia, îndemânarea manuală, imaginaţia, fantezia, creativitatea, intuiţia, vederea tridimensională, capacitatea de abstractizare , ingeniozitatea, spiritul de economie, dragostea fată de natură, simţul estetic, capacitatea de adaptare la exigențele unui grup.
7. ARTĂ ȘI CREAȚIE HAND MADE Prof. Udișteanu Oana a III-a și a IV-a
Opționalul Artă și creație handmade oferă copiilor posibilitatea de a-și dezvolta simțul practic și estetic prin stimularea creativității și a expresivității. În cadrul opționalului, elevii vor avea ocazia de a-și forma și consolida deprinderile unor tehnici de pictură și lucru manual. Vor lucra cu diverse materiale, vor descoperi frumosul din jurul lor și vor fi surprinși de ce pot face două mâini dibace.
8. EXPLORÂND CORPUL UMAN Prof. Galan Agnes a III-a și a IV-a
Fiecare dintre noi ne privim chipul în oglindă, zâmbim sau privim cu mirare „omul” ce parcă seamănă cu noi, dar oare ființa umană se rezumă doar la ceea ce putem observa în oglindă?...Ce taine se ascund în spatele unui metru pătrat de piele? Opționalul se adresează elevilor pasionațide știință, care vor să învețe mai mult despre corpul uman și despre cum pot avea grijă de el.


Cursurile opționele în format PDF


2023-2024

2022-2023

2021-2022

2019-2020

2018-2019


DĂRUIEȘTE
  • SPONSORIZEAZĂ
  • CONT RON
  • COD IBAN: RO22RNCB0234096458170001
  • BCR SUCEAVA Str. Stefan cel Mare nr.31, Suceava
  • Cod Swift RNCBROBU
SUNT ÎNVINGĂTOR!