Discipline opţionale pentru învăţământ gimnazial

Nr. crt. Denumirea cercului Profesorul Clasa Timp alocat Descrierea
1. Artă teatrală Prof. Ureche Irina V - VIII 2h/ 2săpt
Disciplina opțională Arte teatrale își propune să dramatizeze și să reinterpreteze problematica mereu actuală și acută surprinsă în textele din literatura pentru copii, națională sau internațională: copilul orfan ( Tatăl lui Simon de Guy de Maupassant), ghinionistul ( Cănuță, om sucit de I.L.Caragiale), îndrăgostitul (Întâlnirea de I.S.Turgheniev sau Antonia de Anton Holban),etc. Opționalul se va desfășura într-o manieră inovatoare: aula școlii va fi organizată ca o scenă de teatru, teatru modern, scena în mijloc, iar spectatorii vor fi așezași în cerc în jurul acesteia.
2. Elevul și legea Prof. Vulpe Constantin
Av. Cotleț Andreea-Silvia
V - VIII 2h/ 2 săpt
Scopul opționalului este unul complex: promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Obiectivul principal este educarea ELEVILOR în spiritul respectării legii.
3. English is fun Prof. Tudoreanu Monica V - VIII 2h/ 2 săpt
Vrei să înveți limba engleză și în același timp să petreci un timp frumos alături de colegii tăi? Opționalul EGLISH is FUN îți propune jocuri cu ajutorul cărora îți vei îmbogăți vocabularul, vei învăța să comunici oral și te vei distra!
4. Literatură și film Prof. Telescu Adina V - VIII 2h/ 2săpt
Opționalul își propune analiza tipurilor de comunicare artistică, înțelegerea punctelor de interferență între acestea și a modului de transmitere a mesajului sensibil. Se va urmări cultivarea și dezvoltarea imaginației audio-vizuale a copiilor prin oferirea unor proiecții audio-vizuale a operelor literare pe care aceștia vor trebui să le lectureze în prealabil.
5. Math & Life Prof. Ujeniuc Cosmina Miruna V - VI 2h/ 2săpt
"Math&Life" este un opțional care se adresează elevilor din clasele 5-6 şi care se concentrează pe aplicarea matematicii în viața de zi cu zi. Elevii vor învăța cum să utilizeze concepte matematice pentru a rezolva probleme reale din viața lor, cum ar fi planificarea bugetului, cumpărarea de bunuri și servicii, sau navigarea prin informații. Acest opțional va îmbunătăți abilitățile de gândire logică şi analitică ale elevilor, precum şi capacitatea lor de a lua decizii informate. Matematică distractivă, limba engleză și viața în toată complexitatea ei. Te aștept să vezi despre ce este vorba!
6. Orchestră Prof. Ureche Marin V - VIII 2h/2săpt
Muzica este arta stărilor afective, a sentimentelor care îl fac pe copil să vibreze în faţa problemelor vieţii şi a unor manifestări morale. Are valenţe cognitive, raţionale, educative. Muzica are darul de a se face înţeleasă fără a recurge la cuvinte şi, în acelaşi timp, îţi oferă libertatea de a interpreta, de a comenta, chiar de a o înțelege. Acest opţional va avea în vedere punerea în valoare a calităţilor muzicale ale elevilor, pregătirea unor activităţi extraşcolare, cunoaşterea şi preţuirea frumuseţii muzicii instrumentale.
7. Șah Prof. Dascălu Nicoleta V - VIII 2h/2săpt
Cursul opțional de Șah se concentrează pe învățarea regulilor și strategiilor jocului de Șah. Elevii vor învăța despre poziționarea pieselor și mișcările acestora, precum și despre cum să-și dezvolte abilitățile de gândire strategică și analiză. Cursul poate include și exerciții practice și jocuri de șah împotriva altor elevi sau chiar împotriva unui computer. De asemenea, elevii ar putea avea oportunitatea de a participa la turnee sau competiții interne sau externe de Șah.
8. Super aventura Python Prof. Purice Anca-Cristina V - VII 2h/2săpt
Există multe instrumente diferite care pot fi folosite pentru informatica creativă. La acest opțional vom folosi PYTHON – într-un mod de programare online animat. Limbajul Python este folosit la scară largă în prezent, fiind foarte popular, simplu de învățat și de utilizat. Este perfect pentru începători, prietenos și de viitor. Vei începe să înveți jucându-te cu o navă spațială cool, ce are nevoie de ajutorul tău! Tu scrii comenzi, iar ea efectuează anumite mișcări interesante pe ecran sau poate oferi informații prețioase pentru tine, totul folosind Python!
9. Volei Prof. Georgescu Narcis
Prof. Zaharia Maria
V - VIII 2h/2săpt
Suntem cei mai buni!”„Am învins!”„Suntem campioni!” Dacă vrei ca şi tu să spui aceste fraze, vino alături de noi la cursul de volei! Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi serioși vor reprezenta şcoala în concursuri. Ne vom şi distra, astfel încât voi, elevii, să veniţi la acest curs de plăcere, lăsând în urma inhibiţiile şi timiditatea. Haideţi să facem sport cu zâmbetul pe buze!


Cursurile opționele în format PDF


2023 - 2024

2022 - 2023

2021 - 2022

2019 - 2020

2018 - 2019


DĂRUIEȘTE
  • SPONSORIZEAZĂ
  • CONT RON
  • COD IBAN: RO22RNCB0234096458170001
  • BCR SUCEAVA Str. Stefan cel Mare nr.31, Suceava
  • Cod Swift RNCBROBU
SUNT ÎNVINGĂTOR!