Europa Tag / Ziua Europei la Muzeul de Istorie din Suceava

vector-europe-day-celebration

Muzeul de Istorie din Suceava a găzduit sâmbătă, pe 18 mai, evenimentul “Europa Tag / Ziua Europei”, organizat de către Biroul Informațional al Regiunii Schwaben în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina.

Nu este o coincidență faptul că sărbătorim Europa în regiunea Bucovinei, această frumoasă zonă fiind numită și “Mica Europă”, deoarece aici conviețuiesc în armonie grupuri etnice, care își mențin propriile tradiții și obiceiuri.

“In Vielfalt geeint / Uniți în diversitate” a fost motto-ul festivității, iar aceasta face Europa atât de interesantă, colorată și unică.

Diversitatea s-a reflectat și în programul evenimentului, numeroși elevi și profesori ai claselor de limbă germană din Suceava participând cu entuziasm.

Liceul Teoretic „Filadelfia” a prezentat publicului trei momente artistice, elevii fiind coordonați de doamnele profesoare Raluca Boiciuc și Carmen Schley.

Clasa a VI-a A a realizat o prezentare ce a cuprins informații despre Europa și Uniunea Europeană. Aceasta a fost urmată de clasa a XI-a, elevii au organizat un concurs interactiv cu întrebări pe tema “Europa”, toate răspunsurile fiind centralizate cu ajutorul aplicației Kahoot. Participanții care au avut cele mai multe răspunsuri corecte și au reușit să strângă cel mai mare punctaj au fost premiați. Clasele a VI-a A și B au pus în scenă piesa de teatru “Istoria Europei”, iar la final au încântat publicul cu melodiile „Eu de tine am nevoie” și „Nobody loves me like you”, acompaniate la oculele.

prof. Raluca Boiciuc