Elevi din Filadelfia la Casa Prieteniei de Ziua Europei

IMG-88dc238a8fe1b44173a266ac19eb874d-V

Sub deviza „Unitate în diversitate”, elevii claselor a V-a si a X-a de la Liceul Teoretic Filadelfia, coordonati de doamnele profesoare Raluca Boiciuc si Mihaela Ciubotariu, au avut parte de o zi frumoasa, în care au celebrat la Casa Prieteniei sarbatoarea anuală a păcii si a unitatii, ZIUA EUROPEI.

Au participat mai multe scoli din judet, elevii Liceului Filadelfia evidentiindu-se prin interpretarea Imnului Uniunii Europene la diverse instrumente cum ar fi vioară si ukulele. Elevii de clasa a V-a au jucat scene de teatru în limbile engleza si germana si au recitat versuri cu tema „Noi. Diferiti dar uniți.” In cele doua limbi, iar elevii clasei a X-a B au prezentat un proiect în care au surprins informatii esentiale legate de: ce este U.E, obiectivele sale, Comisia U.E, succesiunea aderarii, simbolurile U.E, valorile europene, avantajele unui stat membru, respectul drepturilor omului, dar si curiozitati sau locuri atractive din Europa.

La final, celor din sala li s-a captat atentia printr-un Quizz cu întrebari scurte de cultura generala legate de Europa, astfel prezentarea a devenit interactiva si atractivă.

Coordonatorii activitatii au fost încântati de entuziasmul si disponibilitatea elevilor. Ei au fost recompensati cu diplome si materiale despre tarile U.E, dar si cu cel mai ravnit cadou de un elev: nota 10