Activități pentru copiii din Ucraina!

Dragi părinți,
Pentru că integrarea copiilor din Ucraina, în mediul social și școlar, chiar contează pentru noi, pentru că joaca are un limbaj universal, fără bariere de limbă, începând de luni, 14 martie 2022, Liceul Teoretic Filadelfia încearcă să aducă puțină normalitate, în haosul în care trăiesc copiii refugiați acum. Am reușit să creăm pentru aceștia un spațiu familiar, cu jucării, cu jocuri de imaginație și atenție, cu activități care să asigure integrarea și educația pentru copiii de toate vârstele... Sunt obosiți să vadă în jur fețele îngrijorate ale celor mari. Vor viața de dinainte de război. Vor prieteni și oameni buni în jurul lor.
În acest context, se întâmplă să primim întrebarea: "Cum putem ajuta?". Și suntem conștienți că este nevoie de o abordare pe termen lung. De luni, 14 martie, 80 de copii ucraineni au beneficiat de activitățile educaționale organizate de LTF, în fiecare zi, între orele 15 și 18, activități care au reprezentat un prilej extraordinar de încurajare pentru aceștia. Plusvaloare aduc profesorii noștri care vorbesc ucraineană, rusă pe lângă limba română.Fiindcă sunt persoane care doresc să ajute și ne-au întrebat cum o pot face, iată câteva moduri:

 • să donați în contul: Liceul Teoretic Filadelfia RO22 RNCB 0234 0964 5817 0001 BCR Suceava, cu mențiunea "Ucraina";
 • să donați: biscuiți, batoane de cereale, fructe etc., pentru gustarea de la ora 16:30, din cadrul programului copiilor ucraineni, din LTF;
 • să donați alimente neperisabile: făină, mălai, zahăr, ulei, orez, paste, cereale, conserve (pot fi aduse la școală).
 • Programul va continua, deocamdată, până la vacanța de primăvară. Apreciem implicarea d-voastră în sprijinirea copiilor refugiați!

  Autocarul Ludobus a poposit in curtea Filadelfiei. Ne-am dorit sa fim aproape de copiii refugiati, chiar umar la umar. Din acest motiv, toate clasele I au putut sa ajute acesti copiii , participand, pe rand, la activitati din Ludobus. "Viza" pentru Ludobus, locul fara granite, a pornit de la 10 lei/ copil. Toate fondurile stranse vor fi folosite la achizitionarea materialelor necesare in activitatile cu copiii ucraineni, din cadrul LTF.

  DĂRUIEȘTE
  • SPONSORIZEAZĂ
  • CONT RON
  • COD IBAN: RO22RNCB0234096458170001
  • BCR SUCEAVA Str. Stefan cel Mare nr.31, Suceava
  • Cod Swift RNCBROBU
  SUNT ÎNVINGĂTOR!