ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE LICEU



“Tehnologia este arta de a transforma știința in ceva practic.” In cadrul evenimentului online “She designs 3D! Girls do IT!”, eleve de la Filadelfia au descoperit atât proiectarea 3D cât și oportunitatile potențiale ale imprimantelor 3D, sub îndrumarea prof de informatica Ana Ursaciuc. Acest proiect a fost finantat cu ajutorul programului internațional Meet and Code susținut la nivel european de compania de software SAP.




În toamna anului 2020 echipajul Liceului Teoretic Filadelfia format din NICHIFOR EDITH și CONDRIA DORIANA coordonați de prof. Valerica Ignătescu au obținut locul III la Concursul Național de Știință și Tehnologie ROSEF, cu lucrarea ,, CHIMIE...în delicii sănătoase!”. Urmau să participe la concursul internațional YISF din Indonezia în 2021. Din cauza pandemiei concursul s-a desfășurat online în perioada 9-16.04.2021. Din 43 de țări au participat 443 elevi și studenți: 231 internaționali și 212 din Indonezia.Dintre țările participante amintim : România (2 echipaje) Rusia, Turcia, Thailanda,USA,Tunisia,Mexic, Vietnam,Macedonia, Malaezia. Concursul s-a desfășurat pe următoarele secțiuni: LIVE SCIENCE( la această secțiune a participat echipajul de la Filadelfia) SOCIAL SCIENCE; PHYSICS AND ENGINEERING; TEFHNOLPGY AND COMPUTER , ENVIRONMENTAL SCIENCE Pe data de 9 aprilie au prezentat pe zoom timp de 7 minute și apoi timp de 8 minute au răspuns întrebărilor adresate de juriu. Criteriile de jurizare au avut în vedere importanța temei 30%, vizibilitatea 20%, relevanța 30% și prezentarea 20%. Pe 16.04.2021 a fost transmisă live festivitatea de premiere. Echipajul de la Filadelfia a obținut medalie de argint.

Citeste mai mult



La începutul anului școlar 2019-2020, prof. Alina Cazac și prof. Oana Crudu au coordonat o activitate la care au participat toate cadrele didactice de la Liceul Teoretic Filadelfia. Timp de o săptămână, elevii școlii au adus rechizite școlare, pe care, apoi, clasa a IX-a A le-a organizat în ghiozdane care au fost aduse la Centrul Iochebed din Suceava, pentru a-i ajuta pe copiii nevoiași să meargă la școală.

Proiectul a fost laureat la Gala Proiectelor Educative.

An școlar 2019-2020




Coordonați de prof. Anca Purice, elevii clasei a XI-a C s-au organizat pentru a participa împreună la activități de socializare și relaționare, de apreciere a colegilor cu diverse ocazii. Aceștia au manifestat dorința de a petrece mai mult timp discutând, participând la diverse activități relaxante și sportive, pentru a se cunoaște mai bine și pentru a se uni ca grup. Activitățile organizate, care s-au bucurat de apreciere din partea comunității școlare și locale, caracterul deschis, atmosfera destinsă în care s-au derulat au dus la îmbunătățirea relațiilor dintre colegi, la rezolvarea unor conflicte și la aprecierea unor noi calități descoperite.

An școlar 2019-2020





Produsul final al acestei activități a fost oferirea unui număr de 35 de cadouri fiecărui copil internat la spital. Mai mult, elevii clasei a XI-a A au cântat câteva colinde pe holurile spitalului pentru a încuraja copiii și a-i face conștienți de faptul că există empatie, într-ajutorare și speranță pentru ei. Beneficiarii direcți au fost, așadar, copiii internați la spital, dar beneficiarii indirecți au fost elevii clasei a XI-a A, care au cultivat respectul, caritatea, într-ajutorarea și empatia. Noţiunile morale cum ar fi: empatia, generozitatea, respectul, responsabilitatea ş.a nu pot fi înţelese de copii decât treptat, concomitent cu creşterea experienţei lor sociale si a dezvoltării lor intelectuale. Astfel, a apărut dorinţa noastră, a cadrelor didactice, de a pune elevul într-o situaţie de a face un gest nobil, o faptă morală şi de a le îmbogăţi experienţa socială.

Activitatea a fost coordonată de prof. Carmen Marici.

An școlar 2019-2020




Elevii Liceului Teoretic Filadelfia au fost motivați, printr-un pliant și prezentarea proiectului de către elevii clase a XI-a C la fiecare clasă, să aducă o geacă/o pereche de ghete pentru categoria de vârstă specificată. Părinții și elevii s-au implicat, cu entuziasm și promptitudine, aducând geci/ghete noi sau ușor folosite. În acest mod, au înțeles importanța dărniciei și au găsit motive noi de mulțumire. Copiii din localitatea Preutești ne-au așteptat cu bucurie, pregătind cântece, prin comportamentul lor manifestând bucuria de a primi daruri și de a primi oaspeți. Gecile și ghetele, cadourile de tip shoe box, materialele educative (puzzle, jocuri educative) vor avea un impact în dezvoltarea personală și în creșterea gradului de confort. Activitățile organizate, care s-au bucurat de apreciere din partea comunității locale, caracterul deschis, atmosfera destinsă în care s-au derulat au dus la creşterea interesului pentru voluntariat și ajutorare și a numărului de elevi implicați în aceste activități.

Activitatea a fost organizată de prof. Anca Purice.

An școlar 2019-2020





Un grup de elevi din clasa a IX-a A, alături de elevi din clasa a X-a și a XII-a au realizat, în aula liceului, două activități Teatru Forum. Astfel, au fost puse în scenă două situații negative, ilustrând dificultățile de reintegrare ale elevilor români reîntorși din străinătate, pentru a studia în țară. Scenetele au fost corectate și reinterpretate de publicul care a oferit exemple de bună practică.

Proiectul a fost coordonat de prof. Alina Cazac și prof. Crudu Oana.

An școlar 2019-2020




Ziua de curățenie națională a adunat pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, atât grupuri organizate de elevi, cât și alte persoane dornice să contribuie la curățarea României. Ințiativa și -a propus să adune cât mai mulți oameni, motivându -i să producă o schimbare reală de comportament față de resurse și de deșeurile generate. Grupul de la Liceul Teoretic Filadeflia a pornit la ora 9 spre parcul Șipote, unde a fost repartizat de organizatorii acțiunii, pentru a ecologiza spațiul. Deșeurile au fost adunate în saci și predate punctelor de colectare. Săptămâna Simțului Civic la Liceul Teoretic Filadelfia se încheie cu activitatea de voluntariat Let's do it, Romania!, de Ziua Mondială a curățeniei mediului. Şi în acest an, elevii de la Filadelfia s-au implicat activ, mobilizându-se, alături de profesorii coordonatori (prof. Elisabeta Gherasim, prof. Oana Crudu, prof. Alina Cazac, prof. Anca Purice), să ia parte la această acțiune ecologică. Desfăşurată simultan în majoritatea județelor din România şi în țări din întreaga lume, activitatea de colectare a deşeurilor din spațiile verzi a adus împreună sute de suceveni. Ne bucurăm că şi elevii noştri au dat dovadă de simț civic, participând, pentru al doilea an consecutiv, la acest eveniment. Activitatea a fost susținută şi de Consiliul elevilor de la Liceul Teoretic Filadelfia, al cărui preşedinte, Gabi Coşuleanu, a fost unul dintre elevii participanți, promovând şi încurajând voluntariatul printre colegi. Vă mulțumim tuturor celor implicați! Let's do it, Romania! Let's do it, Filadelfia!

An școlar 2019-2020




Elevii cu care s-a făcut deplasarea la Târgul Universităților de la Iași au descoperit noi oportunități de orientare în carieră. S-au întors acasă cu numeroase pliante de la universități din România și din străinătate și au încurajat colegii rămași să descopere aceste oportunități. De asemenea, au participat la seminarii organizate în cadrul târgului și au înțeles importanța alegerii unei cariere care să li se potrivească.

Elevii au fost însoțiți de prof. Oana Crudu și prof. Alina Cazac.

An școlar 2019-2020




Vizita la Centrul de Asistență Socială din Mitocul Dragomirnei a avut ca scop marcarea Zilei Internaționale a persoanelor în vârstă și conștientizarea importanței simțului civic, prin valorificarea alterității. La nivel de parteneriat, s-a realizat o activitate extrașcolară care corespunde cerințelor europene de implicare în mediul social și comunitatea locală. Bătrânii de la azil au fost plăcut surprinși de vizita elevilor de la Liceul Teoretic Filadelfia. La nivelul instituției și în afară ei, elevii au învățat, prin această ieșire, o lecție de viață.

An școlar 2019-2020





De ,,Ziua Limbilor Europene”, la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava a fost sărbătoare. Clasele de gimnaziu și liceu au marcat această zi printr-o activitate deosebită, coordonată de Consiliul Elevilor și de prof. Oana Crudu, prof. Alina Cazac, prof. Raluca Boiciuc. Alături de ei, clasa a IX-a A a proclamat „Dumnezeu e tăria mea”, în toate limbile Europei.

Activitățile prezentate au fost:
– power point: Semnificația zilei;
– sceneta improvizație în 7 limbi;
– video „Unitate în diversitate”;
– parabola Turnului Babel.

An școlar 2018-2019




Ziua de curățenie națională a adunat pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, atât grupuri organizate de elevi, cât și alte persoane dornice să contribuie la curățarea României. Ințiativa și -a propus să adune cât mai mulți oameni, motivându -i să producă o schimbare reală de comportament față de resurse și de deșeurile generate. Grupul de la Liceul Teoretic Filadeflia a pornit la ora 9 spre parcul Șipote, unde a fost repartizat de organizatorii acțiunii, pentru a ecologiza spațiul. Deșeurile au fost adunate în saci și predate punctelor de colectare. Săptămâna Simțului Civic la Liceul Teoretic Filadelfia se încheie cu activitatea de voluntariat Let's do it, Romania!, de Ziua Mondială a curățeniei mediului. Şi în acest an, elevii de la Filadelfia s-au implicat activ, mobilizându-se, alături de profesorii coordonatori (prof. Elisabeta Gherasim, prof. Oana Crudu, prof. Alina Cazac, prof. Anca Purice), să ia parte la această acțiune ecologică. Desfăşurată simultan în majoritatea județelor din România şi în țări din întreaga lume, activitatea de colectare a deşeurilor din spațiile verzi a adus împreună sute de suceveni. Ne bucurăm că şi elevii noştri au dat dovadă de simț civic, participând, pentru al doilea an consecutiv, la acest eveniment. Activitatea a fost susținută şi de Consiliul elevilor de la Liceul Teoretic Filadelfia, al cărui preşedinte, Gabi Coşuleanu, a fost unul dintre elevii participanți, promovând şi încurajând voluntariatul printre colegi. Vă mulțumim tuturor celor implicați! Let's do it, Romania! Let's do it, Filadelfia!

An școlar 2018-2019




P12 eleve cititoare și 2 profesoare, nu numai că au ajuns la Cluj, la Marea Lectură, dar au dat și startul evenimentului, fiind primele cititoare de la fața locului. Marcând, astfel, și Ziua Educației, elevele au luat parte la încercarea de a intra în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare pledoarie pentru lectură. 10000 de oameni au fost așteptați în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a citi câte un fragment din aceeași carte, cu o pauză de maximum 10 secunde între lecturi. La nivel de instituție, pledoaria pentru lectură reprezintă un obiectiv.

Activitatea a fost organizată de prof. Alina Cazac și prof. Oana Crudu.

An școlar 2018-2019




Patru eleve de liceu, Iacob Amalia, Buliga Beatrice, Nichifor Edith și Schull Josephine, însoțite de prof. Alina Cazac și prof. Oana Crudu, au plecat duminică dimineața, cu trenul, spre Beclean. După ce au ajuns, au fost cazate la internatul Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean, după care au vizitat centrul orașului și alte obiective. A doua zi, luni, a avut loc etapa finală a concursului. Cele patru eleve, Nichifor Edith, Schul Josephine, Buliga Beatrice și Iacob Amalia au obținut, în ordine, următoarele rezultate: Diplomă specială, Premiul III, Mențiune, Mențiune. La nivel de instituție, aceste rezultate sunt foarte importante, având în vedere faptul că au fost obținute la etapa națională a unui concurs.

An școlar 2018-2019




Cu ocazia sărbătoririi Centenarului, la Liceul Teoretic Filadelfia s-a desfășurat o activitate intitulată „România 100”, care să surprindă câteva aspecte fundamentale ale istoriei poporului român. Evenimentul a fost coordonat de clasele a XII-a A și B. Elevii s-au împărțit în patru grupe, reprezentând Țara Românească, Moldova, Ardeal și Bucovina. Fiecare grupă a intrat în aula școlii, interpretând câte un cântec patriotic, specific fiecărei zone (Moldova mea, Treceți batalioane, Doamne, ocrotește-i pe români, Cântă cucul). Pentru fiecare regiune în parte, elevii au citit rezoluțiile premergătoare Unirii. Doi elevi din clasa a XII-a au interpretat dialogul dintre Mircea cel Bătrân și Baiazid, din Scrisoarea a III-a, de Mihai Eminescu. Elevii claselor a VIII-a, coordonați de Prof. Diaconiță Adina au recitat poezii patriotice. Climax-ul activității a fost monologul lui Ștefan cel Mare, din piesa de teatru Apus de soare, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, interpretat de Cosmin Chibici din clasa a IX-a, coordonat de Prof. Manolache Daniela. La final, toți participanții au intonat Imnul României.

Activitatea a fost organizată de prof. Alina Cazac, prof. Oana Crudu, prof. Constantin Vulpe.

An școlar 2018-2019

1 / 3
2 / 3
3 / 3



Și în anul școlar 2018-2019 Consiliul elevilor Liceului Teoretic Filadelfia a marchat Ziua Mondială a tricourilor de Crăciun, prin personalizarea unor tricouri negre, cu mesajul: „I want a Christmas that whispers Jesus!”.

Activitatea a fost organizată de prof. Oana Crudu și prof. Alina Cazac.

An școlar 2018-2019





DĂRUIEȘTE
  • SPONSORIZEAZĂ
  • CONT RON
  • COD IBAN: RO22RNCB0234096458170001
  • BCR SUCEAVA Str. Stefan cel Mare nr.31, Suceava
  • Cod Swift RNCBROBU
SUNT ÎNVINGĂTOR!