Activităţi educaționale




Grădinița Filadelfia este o alternativă în educația timpurie de azi, o grădiniță în care învățarea este centrată pe copil. Mediul creat este propice învățării, un loc în care copilul vine cu bucurie, o împărăție în care se simte iubit, apreciat și valoros, un spațiu pe care copiii îl explorează și exclamă satisfăcuți: „Am reușit!” Joaca, creativitatea, experimentarea, învățarea sunt cuvinte ce definesc procesul educativ din Grădinița Filadelfia.

Pictare igloo




Lipire imagine catel

Copilul este o valoare veșnică, independentă de toate criteriile impuse de societate (coeficient de inteligență, înfățișare, statut social etc). Fiecare copil are o menire specială în lume, iar noi, educatoarele suntem chemate să îl ghidăm să își găsească propriul drum. La vârsta preșcolarității trăsăturile, abilitățile, deprinderile sunt în formare, de aceea grădinița urmărește dezvoltarea fiecărui domeniu din viața copilului.




Zilnic, prin cele mai mici gesturi, prin atmosfera creată, prin activitățile propuse, prin oamenii de valoarea care relaționează cu preșcolarii urmărim dezvoltarea acestora din punct de vedere fizic, socio-emoțional, cognitiv sau lingvistic.
Grădinița Filadelfia urmărește modelarea trăsăturilor de caracter și formarea unui comportament moral-creștin. Este de dorit ca cei mici să învețe să deosebească binele de rău, adevărul de minciună, să-și dorească să rămână mereu curați, să dezvolte relații de respect și ajutor, prietenie și solidaritate și să aprecieze curajul, cinstea, bunătatea, hărnicia sau empatia.




Ceea ce dă valoare Grădiniței Filadelfia sunt oamenii dedicați, plini de pasiune care se pun la dispoziția preșcolarilor și a întregii comunități. Pentru formarea personalității copilului tău, alege cu încredere, Grădinița Filadelfia!


Pentru a înscrie copilul dumneavoastră accesaţi pagina de înscriere!







Gospodari și gospodine
Șorț, batic și ustensile
Geamuri, mese și podele
Hai, veniți la curățenie!






















„ Sosita ziua de luni, au sosit si emotiile momentului. Grupa Bambi retraia o farama de traditionalism romanesc. Trecuta ziua de luni, copiii ar fi indraznit sa lamureasca si bunicii de ce Romania nu a fost dintotdeauna ”peste” :) ”
Grupa Mijlocie Bambi
Prof Inv Presc Tabita Petruneac
Saptamana 25-29 ianuarie 2021
Tema saptamanii Bunicul si Bunica
Aspecte, scop si obiective citeste mai mult...





1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

La Polul Sud călătorim
Lucruri noi, descoperim
Gheața cine o topește?
Pinguinul cu ce se hrăneșe?
Haideți copii să aflăm
Lucruri noi să învățăm!
Activitatea este realizată și scrisă de Alexandra Andrici.




„ Zăpadă, expediție, peripeții, entuziasm, voie bună este tot ce-și doresc copiii. Așa că adesea îmi planific astfel de activități pentru copiii din grupa mea. De data aceasta povestea „Mănușa” mi-a fost de mare ajutor. Te invit și pe tine să vii împreună cu noi "Pe potecile înzăpezite ale pădurii”.citeste mai mult...
Activitatea este realizată și scrisă de Eugenia Marteniuc.




Astăzi "Prietenii lui Ariel" au învățat cum se realizează "coada de pește" sau "coada de sirenă". Ne-am simțit mai aproape de Ariel.


























Astăzi vreau să vă prezint "Responsabilul zilei" de la grupa mare, care poate fi o sursă de inspirație:

  • în ordine alfabetică, după catalog;
  • unul pe zi;
  • conduce trenulețul de copii, responsabil să aducă pe toți în trenulet;
  • urmărește copiii să nu alerge în clădirea gradinitei, pe hol și în grupa;
  • urmărește să fie liniște la vestiar, fiind o grupă de copii în peretele alaturat;
  • urmărește copiii la toaletă să nu facă balaceala sau risipă de servetele;
  • salută copiii (imbratisare/bate palma/etc) când intră în grupa (de la toaletă/inainte de masa/) și îi spune unde trebuie să se așeze (masa/covor);
  • împarte fișe
  • împarte cornul și laptele / biscuiții și mărul
  • merge cu sarcini la alte grupe/cancelarie (mesager)
  • merge cu copilul care nu se simte bine la cabinetul medical
  • mulțumește pentru mâncare și conduce rugăciunea de mulțumire
  • responsabil să ajute copiii care nu sunt atenți (să îi îndemne să fie atenți)
  • responsabil să ajute pe cei care au rămas în urma la fișele de lucru (să le explice mai mult decât să faca în locul lor)
  • este mâna mea dreapta - aduce catalogul, clopoțelul, stiloul, planșe, obiecte, pregătește apă pentru difuser, așază pernute, ajuta la pregătirea următoarei activități, caută telefonul/trepiedul, lipește pe panou și multe altele.
  • Bineinteles, făcând echipă cu mine. Uneori vin și îmi spun, copleșiți, ca ceilalți nu ascultă de ei :)

    Copiii adoră să fie implicați și să aibă cât mai multă treabă dirijata. Se supără când întârzie dimineața și deja am ales responsabilul zilei după catalog. Se simt competenți si iubesc să se simtă competenti.

    Ultima perlă: Luis C. "Treaba mea preferată este să fac treabă."

    În caz că vă întrebați dacă nu sunt prea multe responsabilități într-o zi pentru un singur copil, ei bine, uneori trebuie să răspund ferm la "ce să mai fac?" ca să înțeleagă responsabilul zilei "de ajuns" sau altui copil doritor în locul responsabilului "să aștepte rândul lui".