Școala de vară în limba germană

scoala de vacanta in germana Suceava 1

Liceul Teoretic “Filadelfia” a organizat în perioada 24-28 iunie “Școala de vară în limba germană”. Timp de o săptămână, elevii claselor a V-a și a VI-a au explorat “lumea munților”, sub îndrumarea doamnelor profesoare Raluca Boiciuc și Carmen Schley.
Prin intermediul activităților diverse și atractive, participanții și-au îmbogățit vocabularul, au lucrat în echipe și au admirat natura.
Povestea “Heidi, fetița munților” a fost elementul central al acestei săptămâni, elevii au citit și au audiat câte un capitol al cărții în fiecare zi, urmând ca apoi să vizioneze câte un pasaj din film. Astfel, copiii au învățat noi cuvinte și expresii, pe care ulterior le-au folosit în construirea de noi propoziții, scrisori și dialoguri.
Nu au lipsit jocurile și cântecele, fiecare zi debutând cu imnul taberei “Heidi”.
Doamna profesoară Mihaela Ciubotariu a antrenat copiii într-o competiție inedită, invitând cele 5 echipe să participe la diferite probe ce le solicitau munca în echipă, coordonarea și comunicarea.
O altă activitate primită cu entuziasm de copii a fost realizată de doamna învățătoare Elisabeta Dascălu, care i-a invitat pe participanți în parcul școlii pentru a construi un cort și le-a prezentat echipamentul necesar pentru o expediție pe munte.
Ultima zi a “Școlii de vară în limba germană” a fost dedicată drumeției, copiii au admirat natura și au jucat scurte piese de teatru din povestea “Heidi, fetița munților”.