DĂRUIEȘTE
  • SPONSORIZEAZĂ
  • CONT RON
  • COD IBAN: RO22RNCB0234096458170001
  • BCR SUCEAVA Str. Stefan cel Mare nr.31, Suceava
  • Cod Swift RNCBROBU
SUNT ÎNVINGĂTOR!

ECDL

Liceul Teoretic Filadelfia este centru ECDL acreditat – click pentru detalii

Educația are un rol fundamental în crearea şi dezvoltarea unei societăți a cunoașterii prin asigurarea competenţelor necesare secolului în care trăim, reprezentând unul dintre instrumentele care pot determina parcursul economico-social ascendent la nivel naţional.


Ministerul Educaţiei din România a urmărit constant integrarea tehnologiei în activitățile educaționale, implementând programe de investiție în modernizarea și dotarea școlilor cu echipamente ICT și promovând sisteme de învățare și predare asistate de computer.


ECDL ROMANIA și Ministerul Educaţiei au colaborat cu succes în perfecționarea sistemului educațional din România începând cu anul 2004, când au semnat un acord prin care cele mai bune 200 de licee din România au beneficiat de suportul ECDL ROMANIA în acreditarea drept centre de testare ECDL. Acordul de colaborare a urmărit de asemenea asimilarea programei ECDL în programa școlară din învățământul preuniversitar


Elevii care deţin competenţe digitale se vor bucura de o experienţă educaţională îmbogăţită şi vor fi mai bine pregătiţi pentru viaţă, pentru locul de muncă şi pentru studiile ulterioare. Elevii care folosesc tehnologia în procesul de învăţare au performanţe mai bune la şcoală şi sunt mai motivaţi să înveţe.


5 motive să iţi iei ECDL în şcoală:

1. Competenţele digitale sunt asigurate pentru nivelul următor

Pentru un elev universitatea sau locul de muncă nu se află într-un orizont foarte îndepărtat. Luând în calcul competiţia pe care o înfruntă pentru a avea acces la ambele niveluri, elevii ar trebui să se pregătească încă din şcoală pentru ele. Obţine competenţele necesare acum şi vei putea aborda cu încredere oricare din pașii următori.


2. Postările şi mesajele text ≠ competenţe digitale

A învăţa să utilizezi dispozitive hardware mai complexe decât un dispozitiv cu un buton (sau un buton A şi un buton B) este important. Editarea de text, lucrul cu foi de calcul şi baze de date nu sunt intuitive şi rapid de învăţat. Aceste aplicaţii sunt complexe şi inevitabile în viaţa profesională. Este greşit să te aştepţi că vei moşteni aceste competenţe doar pentru că ai crescut înconjurat de tehnologie.


3. Adolescenţii învaţă mai repede decât adulţii

Creierul unui adolescent încă se dezvoltă, deci încă îşi menţine maleabilitatea din faza copilăriei când se comportă ca un burete ce absoarbe continuu informaţii. Acest lucru face ca elevii să înveţe mai repede şi să reţină mai uşor informaţia decât adulţii. Profită acum de acest avantaj.


4. Nu se ştie ce rezervă viitorul

Nimic nu este sigur în această lume. Tehnologia schimbă locurile de muncă sau le face depăşite. Termeni precum “competenţe” şi “abilitate” pot părea de neînţeles pentru adolescenţi, însă sunt elementele cheie pentru angajaţii care trebuie să facă faţă industriilor ce creează specificaţii tehnice pentru locurile de muncă mult mai rapid decât au capacitate universităţile să dezvolte cursuri care să le înveţe.


5. Aceia care se tem vor avea cel mai mult de câştigat

Elevii care susţin cu fermitate că a învăţa şi dobândi competenţe digitale este un chin şi că nu vor obţine nimic de pe urma lor, sunt cei care, de obicei, îşi dezvoltă cel mai bine aceste abilităţi şi continuă apoi să înveţe şi să beneficieze la maximum de computerele pe care le au la dispoziţie. ECDL îţi poate fi de ajutor pe întreg parcursul vieţii.